Diskusijos apie akvariumo augalus, jų auginimą ir priežiūrą.
Aidas B. » Pir Geg 24, 2010 10:06 pm
Aisku. O kur gaut trasu kalio? Turiu kalio sulfato is senuku nusipirkes toki, bet kazkaip nelabai man jis istirpsta vandeni  Dabar paziurejau kad yra emasolutions kalio trasu. Gal pas raimi gauciau? Tik kurias geriau imti.
-
Aidas B.
- pažangus dalyvis

-
NetIrAsh » Pir Geg 24, 2010 10:13 pm
Aidas B. rašė:Aisku. O kur gaut trasu kalio? Turiu kalio sulfato is senuku nusipirkes toki, bet kazkaip nelabai man jis istirpsta vandeni  Dabar paziurejau kad yra emasolutions kalio trasu. Gal pas raimi gauciau? Tik kurias geriau imti.
sitos kur is seniu pirkai, tai panasu kad spec granuliuotos, kad iskarto neistirptu. akvariumams dazniausiai naudojamos istirpintos (skystos), arba milteliu (druskos) pavidalu. tai arba pamegink sugrusti kazkokiu budu tas granules, ir tirpink vandeny, tada prisotinta skysti i akva o nuosedas - lauk... jei sitas variantas nepasiteisins / nepatinka, pas raimi gali uzsisakyti tiek skystu, tiek druskos pavidalu, tiek misiniu kartu su kitais elementais...
-
NetIrAsh
- geras dalyvis

-
Aidas B. » Pir Geg 24, 2010 10:17 pm
Na buvau keliom dienom palikes indeli vandens su saujele kalio sulfato, tai man atrodo dalis istirpo, o granules pavirto drumzlem. Tokio 1 ml sotaus tirpalo yra 50 mg kalio (turetu bent jau) tai supyliau 50 ml.
-
Aidas B.
- pažangus dalyvis

-
Aidas B. » Pir Geg 24, 2010 11:16 pm
Kitas klausimas. Del ko anubiaso labai nusvieseja lapai? Kiek suprantu tai turetu reikst fe trukuma. Tiesa eche ant seniausiu lapu pats lapas jau vos negeltonas, o gyslos zalios. Ar cia viskas del kalio?
-
Aidas B.
- pažangus dalyvis

-
NetIrAsh » Ant Geg 25, 2010 12:02 am
Aidas B. rašė:Kitas klausimas. Del ko anubiaso labai nusvieseja lapai? Kiek suprantu tai turetu reikst fe trukuma. Tiesa eche ant seniausiu lapu pats lapas jau vos negeltonas, o gyslos zalios. Ar cia viskas del kalio?
nelabai daug ka as tau apie trasu stygiaus pasireiskima augaluose galiu pasakyti, apart kad: - pas mane, miesto vandentiekis (kaune) tiekia vandeni su ~15GH
- vienam akve, gruntas sterilus (skalda, jokiu trasu, derlingu priedu) - prie stipresnio apsvietimo ir co2 neauga niekas - tiesiog truksta medziagu (gera biologine filtracija, daugokai apetitu nesiskundzianciu zuvu - NO3 vienintele naturaliai atsinaujinanti trasa su kaupu)
- pradejus pilt gelezi - atsigauna greitai augancios piktzoles kaip valisnerijos (tiesiog subujoja)
- pradejus pilt kali (simboliskai, nes tiek jo ir tereikia) - atsigauna tokie augalai kaip cryptos, echai ir panasiai (reiklesni)
- pradejus skiest puse per puse krano su osmoziniu vandeniu (suminkstina iki ~7GH, tuo paciu ir rugstesnis) - nuo grandines nutruksta apogenotonas ir echai - labai gausiai formuoja didelius lapus (anksciau i virsu nelipo visai, o dabar per visa akva, ir dar uzsilanksto)
- pradejus pilt "mikroplant v2" - naujai suformuotos lapuos isryskejo lot.nymphaea, ech.ozelot, ech.redflame ir t t demes / teksturos...
vat toks chronologiskas kovos su medziagu stygium augalams logas vienam is mano akvu. kituos mano experimentuos su akvom - gruntai su priedais, vidutinis apsvietimas, nera papildomo co2, apart vandens minkstinimo - nieko daugiau vardan augalu nedarau - daugiau maziau bujoja...
-
NetIrAsh
- geras dalyvis

-
Aidas B. » Ket Bir 03, 2010 2:34 pm
O kaip daryt su nitratais? Pas mane rodo ju 0mg/l fosfatu 1mg/l
-
Aidas B.
- pažangus dalyvis

-
NetIrAsh » Ket Bir 03, 2010 4:25 pm
normaliom salygom zuvys valgo, tustinas, tas geris suyra, vienos bakterijos is amonio padaro nitritus, kitos nitritus - nitratais, tada augalai nitratus kaip trasa naudoja. jei nitratu truksta - dapilama, jei per salinamas vandens keitimu...
-
NetIrAsh
- geras dalyvis

-
Aidas B. » Pen Lie 02, 2010 12:13 pm
Va gerai taip co2 pasidariau?  Ir nieko kad pro zeolita praeina?
-
Aidas B.
- pažangus dalyvis

-
Prozac » Pen Lie 02, 2010 6:11 pm
O kam ten i ta kempine durt ? Jau geriau prijungt toi vietoj kur oras, paduodamas.
Ar aš ko nesupratau ?
A tu matai balta arkli ?
-

Prozac
- VIP dalyvis

-
Grįžti į Augalai
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
|
|